Skip to main content

Duurzame merken

Trixie

Trixie is een Belgisch bedrijf gelegen in De Pinte. Bij Trixie staat de oneindige fantasie van kinderen centraal. Van baby tot tiener, kinderen hebben een grenzeloze fantasie die ze gebruiken om de wereld om hen heen te ontdekken. Met het uitgebreide assortiment van Trixie creëer je een warme thuis die de verbeelding ten volle laat floreren.

Bij Trixie word duurzaamheid in de brede zin van het woord centraal gesteld en dit komt tot uiting in verschillende aspecten. Een diep respect voor de planeet is belangrijk, want de toekomstige planeet is de speelplaats voor de volgende generatie kinderen. Trixie werkt met de labels: organic cotton, GOTS certified, OEKO-TEX certified, FSC certified, Plant Based Plastic, 100% natural rubber, 100% foodgrade silicone.

Broodnodig

Dit was mijn allereerste merkje. Broodnodig is een Nederlands bedrijf met een broodnodige missie: doorslaggevend zijn in het redden van het klimaat. Het plastic probleem wordt steeds groter. In 2020 werd er ongeveer 350 miljard kilo plastic geproduceerd en in de komende 10 jaar zal dit nog eens met 40%! toenemen. Van al dit geproduceerde plastic verdwijnt 4 tot 13 miljoen ton! plastic in de oceaan en 49% van al dit plastic bestaat uit single use plastic.

BROODNODIG wil haar klanten een duurzame optie bieden die allen het gebruik van single use plastic drastisch verminderen. De broodzak van BROODNODIG zijn gemaakt van gerecyclede plastic PET-flessen. Hiermee dragen deze producten bij aan een circulaire economie en gaan het gebruik van single use plastic tegen. Naast deze missie streeft BROODNODIG naar het creëren van een gemeenschappelijk bewustzijn omtrent het plastic probleem. BROODNODIG heeft daarbij het doel dat haar merknaam blijft hangen om zo de mensen onbewust en bewust het gebruik van single use plastic te laten verminderen.

Brauzz

Brauzz is een Belgisch bedrijf gelegen in Londerzeel met een missie: een one-stop shop voor een duurzaam huishouden. Brauzz wil duurzame consumptie mogelijk maken door innovatieve producten te ontwikkelen die niet inboeten op kwaliteit, gebruiksgemak en betaalbaarheid. Ik heb de wasstrips onmiddellijk zelf getest en goedgekeurd, deze hebben ook de award gehaald van “Beste product van het jaar 2022-2023” en “Gekozen product van het jaar 2022-2023”.

Wondr

Wondr is een 100% Belgisch bedrijf gelegen in Brussel. 100% goed gevoel, 0% schuldgevoel. Van chocolate bars tot WONDR-bars; Belgians <3 bars. Onze WONDR-bars zijn minstens even verslavend, maar veel liever voor je lijf! Geproduceerd op Belgische bodem en duurzaam verpakt door sociaal kwetsbare groepen.

Wondr hun missie is om de badkamer 100% plasticvrij te maken. En ze zijn goed bezig! Ik was meteen verliefd op de geuren, kleuren, design, quotes,… kortom alles! Een echte aanrader!

Quut

Quut, je spreekt het uit als cute, schattig in de engelse taal. Dit is een bedrijf gelegen in Gent. Het idee is ontstaan op vakantie, ze zagen dat het strandspeelgoed van hun kinderen niet duurzaam was en zo vlug stuk ging, hier wouden ze iets aan doen.

Dus maken ze nu speelgoed die hun terug brengt naar hun kindertijd aan strand, maar die sterk genoeg is om generaties lang mee te gaan. Geen gebroken emmers, schopjes,… meer. En geen kapot plastic meer dat achterblijft!

Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met uw kinderen aan het water en bovendien houden we intussen ons strand proper. En ze blijven niet stil zitten. Ondertussen hebben ze hun gamma ook verder uitgebreid naar Quutopia: badspeelgoed.

Ook bij vervoer denken ze aan onze ecologische voetafdruk. Zo zorgen ze ervoor dat het speelgoed in elkaar past, waardoor er meer speelgoed in een doos kan en er minder “lucht” vervoerd word. Zo kunnen er meer producten in het vervoersmiddel en moet er minder gereden worden.