Skip to main content

Duurzaamheid

Duurzaamheid. het is een belangrijk begrip geworden
in deze tijden… en terecht!

Op een bepaald moment in mijn leven kreeg ik een wake up call. Ik zag beelden verschijnen van bergen afval plastiek in onze zeeën, in onze natuur… Daarnaast zag ik hoe de mens verbitterd en egoïstisch is geworden in mijn dagdagelijks leven en ik kon dit niet meer aanvaarden!

Ik wil niet dat mijn kinderen in zo’n wereld moeten opgroeien. We moeten weg van die egoïstische wegwerpmaatschappij. Wij moeten onze kinderen leren hoe om te gaan met de mens en natuur, namelijk met respect.

Dit gaan we doen

Samen

We kunnen dit samen bereiken door als maar meer kleine stappen te ondernemen.

Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes! Samen kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen voor een betere toekomst van onze aarde.

Recycleerbaar verpakkingsmateriaal

Uiteraard gaan we voor geen wegwerpplastiek! We gebruiken recycleerbare  dozen met papieren tape of composteerbare verzendzakken van het juiste formaat voor jouw bestelling, zodat we geen lucht hoeven te vervoeren. Waardoor we weer inspelen op de CO2 uitstoot van het vervoer. We gaan voor leuke bedankingskaartjes uit groeipapier die je kan planten in bloemetjes voor de bijen.

Duurzaamheid

Ik wil enkel producten aanbieden die je ook echt gebruikt, dus geen kastopvulling! Ik wil mijn ervaring als mama delen door alleen maar duurzaam  speelgoed aan te bieden waar er ook effectief mee gespeeld word en mettertijd kan doorgegeven worden aan kleine broer/zus of neef/nicht,…

Al mijn keuzes zullen gebeuren met het oog op duurzaamheid! Want de toekomstige planeet is de speelplaats voor de volgende generatie kinderen!

Lokaal

Ik ga voor jullie op zoek naar lokale bedrijven (lees: België & Nederland). Bedrijven die een missie hebben om onze wereld te redden en die het hart op de juiste plaats hebben.

Ik ga voor lokaal om onze CO2 voetafdruk te verkleinen en om onze eigen economie te steunen. En jullie kunnen al deze leuke duurzame spullen shoppen bij de groene zebra 🙂 En zo help JIJ mee om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Maak kennis met onze duurzame merken

Meer info over onze merkenkeuze