Skip to main content

4 handige en makkelijke tips naar een duurzaam leven

Wil jij ook op een duurzamere manier door het leven gaan maar weet je niet waar te beginnen?
Ik heb voor jou 4 handige tips die je makkelijk kan toepassen in jouw leven.

1. Drink water van de kraan

Dit was 1 van de eerste zaken die ik veranderd heb in mijn leven. Stop met water in plastic flessen te kopen uit de supermarkt en drink gewoon water uit de kraan. Waarom iets kopen dat we gewoon uit onze kraan kunnen halen? Het is voldoende gecontroleerd door onze watermaatschappij en door onafhankelijke laboratoria. Wist je dat kraanwater aan 67 kwaliteitseisen moet voldoen? Dus het is compleet veilig, goedkoper en lekker. Gewoon doen!

2. Gebruik douchebars en shampoobars

Je hebt er waarschijnlijk wel al over gehoord want ze worden razend populair! En maar goed ook, dit is nog iets wat je makkelijk voor altijd kan aanpassen in jouw leven. Wist je dat vloeibare douchegel/shampoo aangelengd word tot en met 80% water?! Ik vond dit absurd toen ik dit ontdekte, weeral een enorme marketingtruc! En dan nog maar te zwijgen over microplastics, sulfaten,… Allemaal ingrediënten die niet goed zijn voor onze gezondheid en onze planeet. Dus daarom de Wondr bars: allemaal natuurlijke ingrediënten, geen plastic en volledig geproduceerd in België. Daarbovenop is dit een geconcentreerd product, niet aangelengd met water waardoor je er minder van nodig hebt en waardoor je bar dus langer mee gaat dan een vloeibare variant in een plastic fles, dus ook goed voor jouw portemonnee.

3. Gebruik wasstrips

Again, traditioneel wasmiddelen zijn aangelengd met water en zitten in plastic flessen. Wederom alles om de producent rijk te maken. Zo denk jij dat je veel waar krijgt voor je geld, maar eigenlijk betaal je voor een product dat aangelengd is met water. Te gek voor woorden toch?! De wasstrips zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten, zijn verpakt in kartonnen doosjes en vrij van schadelijke ingrediënten. Een propere was en een propere aarde, wat willen we nog meer?

De Groene Zebra - wasstrips - Wondr - duurzame producten

4. Gedaan met single-use

Er worden te veel verpakkingen 1 maal gebruikt en dan weggegooid. Zoals koffiebekers to go bij een koffiebar of een broodzak bij de bakker. Dit kan anders en we zijn zeker al op de goede weg! In de supermarkten liggen al herbruikbare versnetjes voor losse stukken groente en fruit. En haleluja, er is recent een Europees besluit gekomen over het reduceren van verpakkingsafval. Dat zou moeten zorgen voor 15% minder verpakkingsafval tegen 2040. Wil jij ook al graag een handje toesteken? Dat kan zeker! Bij De groene zebra kan je de herbruikbare broodzak aanschaffen, gedaan met single-use en je brood blijft lekker lang vers.

 Let’s make the world better, TOGETHER!

We moeten onze gewoontes aanpassen en deze ook kunnen volhouden, maar met deze tips komt dit zeker in orde!

Groetjes, Debbie Herregodts